Antonelli San Marco Montefalco Sagrantino 

39,20

Excl. BTW: €32,40

Prijs in spaarpunten: 110

Excl. BTW:
€32,40
Prijs in spaarpunten:
110
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
4
Merk:
Antonelli San Marco
Bestellen
Omschrijving
Montefalco Sagrantino  van het wijnhuis Antonelli San Marco  uit Umbria
Alc 14.5 °

De traditionele wijn van Montefalco, uitsluitend gemaakt van Sagrantino-druiven, wordt al eeuwenlang verbouwd op de hellingen van de heuvels van Umbrië en wordt gekenmerkt door een grote structuur en een lange levensduur.

Druivensoort 100% Sagrantino

Over het algemeen worden de druiven in de tweede helft van oktober met de hand geplukt.
Vinificatiem et behulp van zwaartekracht; fermentatie in contact met de schillen gedurende 25 tot 40 dagen. De wijn wordt spontaan helder zonder filtratie.
Rijping in grote eikenhouten vaten gedurende minimaal 18 maanden. Daarna bezinkt de wijn enkele maanden in met glas beklede cementkuipen voordat hij wordt gebotteld.

Intens robijnrood van kleur. In de neus rijk en krachtig, etherisch en zeer complex. Typisch gekenmerkt door tonen van fruit en aromatische kruiden, met citrus, kersen, wilde bessen, munt en oregano. In de mond is deze wijn zeer gestructureerd, met stevige en geïntegreerde tannines. Een wijn die het best tot zijn recht komt bij een lange flesrijping.

gegrild en gebraden vlees, gestoofd rood vlees, wild en gerijpte harde kazen.

Lange bewaartermijn - Sagrantino bereikt over het algemeen volledige rijpheid na 10-15 jaar vanaf de oogst en kan meer dan 30 jaar op fles rijpen.