Antinori Marchese Chianti Classico Riserva Tenuta Tignanello

34,74

Excl. BTW: €28,71

Prijs in spaarpunten: 100

Excl. BTW:
€28,71
Prijs in spaarpunten:
100
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Antinori
Bestellen
Omschrijving

Regio: Toscane 

Wijnhuis: Antinori 

Rode wijn 

Druif: Sangiovese - Cabernet Sauvignon

Alcohol: 14°

De familie Antinori maakt al meer dan 600 jaar wijn en heeft een van de meest bijzonder wijnhuizen van Toscane. De groep heeft de laatste decennia ingezet op expansie in de ganse regio. 

U zal in het BereVini assortiment ook wijnen zoals Tormaresca tegenkomen in het uiterste zuiden van Italië die ondertussen deel uitmaken van het Antinori concern.

De Marchese Antinori Chianti Classico is een Riserva. Enkel de beste druiven worden geselecteerd, deze van het stuk van het domein gelegen in Mercatale Val di Pesa. 

Deze Chianti Classico is een blend van Sangiovese en Cabernet Sauvignon. 

Bij de oogst worden de druiventrossen ontdaan van de stengels en worden de druivenbessen zorgvuldig gesorteerd op tafels vooraleer ze voorzichtig worden geperst. De zachte aanpak is nodig om de typische aroma’s te behouden. 

De maceratie van de most zorgt voor extractie van smaak, kleur en tannines. Dit proces duurt een ganse week. Nadien blijft het wijn nog een extra 9 dagen in contact met de schil. Dan wordt de schil verwijderd en gaat de wijn in Franse eiken vaten van 60 gallon. 

Op het einde van het jaar ondergaat de wijn dan malolactische conversie om de strakke appelzuren om te zetten in zachte melkzuren. Het proces wordt vervolgens verdergezet door opvoeding gedurende 12 maanden op Franse en Hongaarse eiken vaten. Vooraleer op de markt te brengen rust de wijn eerst nog 12 maanden op fles. 

Een uitgebreid proces dat tijd vraagt en met als resultaat een wijn van hoge kwaliteit . 

De kleur is intens robijn rood. Zeer fruitige en florale neus met toetsen van kruiden, kaneel, pepers en geroosterde eik. Een soepel en zeer gebalanceerd pallet met toastiness. Volle ronde smaak en verfijnde lange afdronk. 

Deze wijn kan je nog rustig 10 jaar bewaren.