Atilla Gere


De geschiedenis van de Gere Attila Winery begon zeven generaties geleden. Onze voorouders hebben hun vaardigheden en houding van generatie op generatie doorgegeven en het bedrijf wordt, net als voorheen, gerund door alle leden van de familie. Naast de druiven die op het landgoed worden verbouwd, koopt de familie al lang druiven van andere boeren om hun instapwijnen te produceren. Ook lokale boeren voelen deze familiale sfeer en het onderlinge vertrouwen.

„Ik ben nog steeds dezelfde dorpeling die ik altijd ben geweest, ik woon hier nog steeds tussen mijn landgenoten. Dat weten mensen. Het zijn eenvoudige, eerlijke mensen en als ze druiven te verkopen hebben, kunnen ze erop vertrouwen dat ik die koop. Ik ben zo goed als mijn woord. We waarderen hun inspanningen, het is belangrijk voor mij dat ze graag in de wijngaarden werken.”

Gelegen in het zuidelijkste puntje van Hongarije gaat de oorsprong van de wijnbouw in dit wijngebied terug tot de Romeinse tijd. De immigratie van Duitstalige Zwaben naar de regio in de 18e eeuw heeft aanzienlijke veranderingen en ontwikkelingen teweeggebracht, zowel in de wijnbouw als in de wijnbereiding. Dit is de tijd waarin de beroemde rijen kelders in Villány werden gebouwd. Na de Phylloxera-ziekte vormen de fokprogramma's van graaf Zsigmond Teleki een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Villány. Het plan heeft internationale erkenning gebracht voor de hele regio. De productie van familieboerderijen op basis van een eeuwenlange traditie werd georganiseerd en gedistribueerd door handelaren, onderhandelaars die ervoor zorgden dat de wijnen van Villány verre handelsposten zouden bereiken.

Vanaf het begin van de jaren negentig, na de val van het communisme, werden er weer familiebedrijven opgericht. Villány kleine boeren, waaronder Attila Gere, bundelden hun krachten en dankzij hun inspanningen om oude tradities nieuw leven in te blazen, bracht de kwaliteit van hun bottelingen Villány op hetzelfde niveau als de beste ter wereld.

Vandaag zijn er cca. 2500 hectare wijngaarden in de heuvels rond Villány en Siklós. In en rond Villány vind je meer zwarte druiven, terwijl in het Siklós-gebied meer witte druiven worden verbouwd, maar over het algemeen staan ​​de wijnstreken vooral bekend om hun rode wijnen.

De onbetwiste ster van de regio is de Villányi Franc. Hoewel Cabernet Franc over de hele wereld wordt verbouwd, wordt het meestal gebruikt als blendingpartner, maar gebotteld als een enkele variëteit bereikt het zijn hoogtepunt in Villány. Het unieke terroir, het klimaat en de wijntradities geven een uitgesproken kwaliteit aan de wijnen die van deze variëteit worden gemaakt en dit is de reden waarom de premium en super premium kwaliteit Cabernet Francs van Villány Villányi Franc worden genoemd. Deze wijnen zijn typisch elegant, complex, rijk, krachtig, dynamisch, kruidig ​​en goed gestructureerd met pittige zuren, fluweelzachte tannines en een geweldige balans.

De talrijke onderscheidingen die tijdens verschillende internationale wijncompetities zijn gewonnen, getuigen van de speciale kwaliteit die de variëteit in Villány kan bereiken. "Cabernet Franc heeft zijn natuurlijke thuis gevonden in Villány", schreef de wereldberoemde expert, Michael Broadbent MW in 2000 in zijn column in Decanter Magazine.

We hebben wijngaarden in enkele van de meest opmerkelijke gebieden van het wijngebied Villány-Siklós, waaronder Kopár, Konkoly, Csillagvölgy en Ördögárok. In termen van bodem en klimaat zijn er subtiele verschillen tussen deze percelen, maar ze delen enkele gemeenschappelijke kenmerken, zoals de löss-bovengrond die rijk is aan kalk met een kalksteen-dolomietbodem eronder, en dit maakt ze bij uitstek geschikt voor de productie van geweldige rode wijnen.
We wisten uit de verslagen van onze grootouders dat er enkele percelen waren die ooit beroemd waren vanwege hun uitstekende eigenschappen, maar die werden verlaten en jarenlang braak gelaten. Vanaf de jaren negentig hebben we geleidelijk enkele van deze in onbruik geraakte wijngaarden aangekocht en opnieuw aangeplant.
Geen topwijn zonder druiven van topkwaliteit. We hebben een compromisloze houding als het gaat om kwaliteit, dus sinds 2010 worden alle wijngaarden van de Gere Attila Family Winery biologisch gekweekt. Ons respect voor het milieu wordt weerspiegeld in de uitstekende kwaliteit van de oogst: de druiven zijn gezond, rijk aan voedingsstoffen maar vrij van chemicaliën.

 
Gere Attila Kopar Cuvee

Gere Attila Kopar Cuvee

35,00

Mooie aanbieding Dit meesterwerk uit Villany bestaat uit 50% Cabernet Franc, 40% Merlot en 10% Caber.....