Wijnen uit Moldavië

Wijnen uit Moldavië

Wijnen uit Moldavië

Wijnen uit Moldavië

Geplaatst op 20-1-2024 door Tom
Salcuta Winery uit Moldavië
"Waar de hemel de aarde ontmoet, in een land dat door God is aangeraakt, zover het oog reikt, ben je omringd door kilometerslange wijngaarden die zich koesteren in de zachte zon." 

Salcuta is een familiebedrijf, wijnpionier in Moldavië. Een minder gekend wijnland maar het ontdekken waard. In 1706 was er al sprake van het dorpje Salcuta. Omwille van de arme grond zochten de bewoners naar diverse landbouwmogelijkheden. De bijzondere, weliswaar voor klassieke landbouw mindere bodem, bleek een rijke grond voor de teelt van karaktervolle wijnen.

Sinds 1950 heeft de familie Pislaru een mooi wijndomein uit de grond. Eugen Pîslaru, een man met een bijzondere gehechtheid aan het land en een passie voor de wijnbouw die hem zijn hele leven achtervolgde, besloot Sălcuta om te vormen tot een van de eerste wijnhuizen waar de hele productiecyclus, van de eigen wijngaarden tot het gebruik van eigen apparatuur. Vandaag staat zijn oudste zoon Sergiu Pîslaru aan het roer. Ontdek 2 mooie wijnen, een mooi voorbeeld van vakmanschap.

We presenteren met plezier een mooi duo wit en rood van autochtone druiven uit Moldavië

Feteasca Alba - "wit meisje" - 6,70 euro
Witte wijn gemaakt van 100% Feteasca Alba. 
Een heerlijke en democratische droge witte wijn die je kan genieten naturel of bij ongerijpte kazen. Bij traditionele lichte of Italiaanse gerechten zoals pasta - penne met champignons of kipfilet.

Feteasca Neagra - "zwart meisje" - 6,80 euro
Een autochtone wijn – nationaal embleem van Moldavië. Het heeft een robijnrode kleur met paarse reflecties, met een absoluut speciaal aroma van gedroogde pruimen, zwarte kersen en bramen. Voldoende fluweelzachte smaak, met edele tannines, die zich na verloop van tijd openen om de fruitigheid van de wijn te benadrukken. 6 maanden houtlagering.
Feteasca Neagră past heel goed bij gerechten met rood vlees, zoals gebakken eend of traditioneel rosbief, of bij gebakken of gegratineerde gerechten.
Salcuta, Moldavië

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!