Badenhorst Family Wines Secateurs Dry Red

12,15

Excl. BTW: €10,04

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€10,04
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Badenhorst Family Wines
Bestellen
Omschrijving
Rode wijn met Cinsault,Syrah,Grenache uit Zuid-Afrika

Wijngaarden en wijnstokken: De gebruikte druiven zijn van onze boerderij en van uitstekend fruit van onze buren. De meeste wijnstokken zijn op de berghellende bushvines. We beweren dat fruit van hoge kwaliteit afkomstig is van oude, niet-geïrrigeerde bushvines die zijn geteeld op een verscheidenheid aan granietbodems die van nature weinig opleveren.

Druiven: Cinsault, Shiraz, Grenache, Mourvedre en Pinotage

Vinificatie: Alle druiven worden met de hand geplukt, 's nachts gekoeld en vervolgens geplet in open betonnen tanks voor natuurlijke primaire gisting die ongeveer twee weken duurt. De tanks worden gedurende deze tijd tweemaal per dag gespreid (met voeten gestampt, met schone voeten, normaal gesproken!) De afgewerkte wijn wordt afgevoerd naar oude vaten en betonnen tanks die een lage impact hebben op de natuurlijke wijnaroma's en -structuren.

Rijping: De gemengde wijn werd 12 maanden op zijn grove droesem in vaten, foudres en betonnen tanks gelaten voordat hij werd gebotteld. Voor het bottelen werd de wijn licht gefilterd maar niet beboet.

Analyse:

Alcohol 13.2 vol%

Restsuiker 2,2 g/L

pH 3.62

Totale zuurgraad 5,6 g/L wijnsteen

Totaal zwavel 80 ppm

Secateurs betekent snoeischaar - die vormt onze bushvines tijdens het snoeien in de winter en worden gebruikt om de rijpe druiven in de zomer te plukken. Onze familie heeft de laatste drie generaties onze wijnstokken gekoesterd zodat ze vrucht van integriteit kunnen voortbrengen.

Dit is de 4e vintage van Secateurs Red blend gebotteld onder de Badenhorst Family Wines. We zijn erg blij met de kwaliteit van deze wijn en verwachten dat deze zich de komende jaren prachtig zal ontwikkelen. Het stevige Cinsault-bestanddeel zorgt voor een uitstekende veroudering en voldoende soepelheid om jong te drinken. Zoals je weet hadden de meeste grote oude wijnen van de Kaap een flinke dosis Cinsault in zich - in die tijd Hermitake genoemd!

De aroma's zijn geparfumeerd, peperig, kruidig, rokerig en vertonen tonen van rijp rood fruit.

Zoals altijd is de smaak van deze wijnstijl soepel, glad bij het binnenkomen, maar met voldoende grip om droog en verfrissend te eindigen. In de mond is de textuur en fijnheid van fruit tannine en drinkbaarheid van de wijn direct duidelijk.