Wijndomein.be proefpakket 'Trio Bodega de Moya' - party time

58,00

Excl. BTW: €47,93

Prijs in spaarpunten: 184

Excl. BTW:
€47,93
Prijs in spaarpunten:
184
Model:
6 flessen van 75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
6
Merk:
Bodega De Moya
Bestellen
Omschrijving
Bodega de Moya is een familiaal georienteerd wijnmakersbedrijf. Ze maken mooie democratische wijnen. We presenteren een trio van 2 rosé, 2 rode en 2 witte wijnen uit het democratische gamma voor net iets meer dan 9 euro gemiddeld per fles. Bestel en proef, want kiezen is verliezen.

2 flessen rood - Bodega de Moya Gloria - 100% Monastrelli - Alc 15°
De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 650m, in de Albaida vallei op een heuvelflank naar het oosten gericht. Duurzame wijnbouw. Zandgrond met voldoende groffe elementen die afkomstig zijn van de geologische kalkformatie. 40 jaar oude ranken in goblet stijl. Zeer lage opbrengst van 1,5 kg per rank of 12 hl per hectare. Deze wijn krijgt 12 maanden houtrijping. Gloria heeft mooie aantrekkelijke aroma's van gekonfijt fruit, zwarte olijven en rozijntjes. Frisse afdronk, pruimenconfituur en gedroogde wijgen. Heerlijk lange afdronk met een zoetje en frisse toetsen.

2 flessen rosé - Bodega de Moya Tibo Rosé - Blend van Bobal en Monastrelli (Mourvèdre)
Zalmroze kleur, complex met citrusaroma's en exotisch fruit. Heerlijke aperitiefwijn met frisse, volle fruitige smaak en lange afdronk.

2 flessen wit - Bodega de Moya Tibo wit - Blend van Merseguera en Moscatel Grana Menudo
De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 1.050m. Arme zanderige leemgrond met kiezels van de nabijgelegen rivier met 25 jaar oude ranken. Een heel klein beetje houttoets door het fermenteren van 15% van de druiven in kleine Franse eiken vaten, nadien gaat de wijn 4 maanden sur lie.