Proefpakket Orange wines

75,00

Excl. BTW: €61,98

Prijs in spaarpunten: 200

Excl. BTW:
€61,98
Prijs in spaarpunten:
200
Model:
4 flessen van 75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
7
Bestellen
Omschrijving
Orange wines zijn gemaakt van witte druiven. Het grote verschil met conventionele wijnen waar de druivenschillen worden verwijderd  na het persen, worden orange wijnen gemaakt door de schillen en pitten in contact te laten komen met het sap tijdens de fermentatie. Dit langdurige schilcontact geeft de wijn een bijzondere oranje of amberkleur.

Het proces lijkt dus een beetje op dat van de productie van rode wijn, maar dan met witte druiven. Het resultaat is een rijke combinateie van kleuren, smaken en tannines met kenmerken van zowel witte en rode wijnen.

Orange wines zijn allemaal verschillend en variëren sterk in smaak, aroma en textuur afhankelijk van het druivenras, de bereidingstechniek of de rijpingsmethode. De smaken zijn complex: tonen van gedroogd fruit, noten, kruiden, soms wat oxidatief.

De complexiteit en het unieke smaakprofiel maakt Orange wines bijzonder veelzijdig in combinatie met gerookt vlees, zeevruchten en pittige gerechten.

Bij wijndomein.be hebben we een aantal mooie wijnen geselecteerd die we u graag leren kennen vanuit Spanje, Portugal, Hongarije en Frankrijk.

Baldovar Rascana uit het Spaanse Valencia 
Casa de Santar Branco de Curtimenta uit Portugal 
Kuria Szurekbarat uit Etyek in Hongarije 
Rhonéa N°4 uit de Rhône in Frankrijk 

We bieden deze wijnen ter kennismaking graag aan in een proefpakket van 4 flessen. Een pakket vol variatie en tijdloze elegantie.

Proost op het avontuur !