Neropasso (ACTIEPRIJS)

9,29

Excl. BTW: €7,68

Prijs in spaarpunten: 40

Excl. BTW:
€7,68
Prijs in spaarpunten:
40
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Cantina Mabis Biscardo
Omschrijving

AANBIEDING PER 6 FLESSEN

Regio: Veneto 

Wijnhuis: Cantina Mabis 

Alcoholpercentage: 13,5%

Druif: Corvinone - Corvina - Cabernet Sauvignon 

Intens robijnrood.  Kruidig boeket met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. Zachte tannines in de afdronk. 

Allrounder, te genieten bij pasta, wit en rood vlees, stoverij en Aziatische gerechten. 

Cantina Mabis is nog steeds in handen van de erfgenamen van oprichter Terence Biscardo (1878). Maurizo en Martino maken er een erezaak van om te blijven innoveren in hun verminderde verbetering van de kwaliteit van hun wijnen.

Voor het wijnmakingsproces laten we graag Biscardo aan het woord

Bodem
De bodem kan over het algemeen worden onderscheiden in: bruine en rode bodem op silts of op leemgesteenten uit het Krijt; compacte rode bodem op basalt; compacte rode bodem op Eocene kalksteen. Elke vallei geeft verschillende situaties, hoewel er altijd een hoge kalkconcentratie is, met grote hoeveelheid stenen in de eerste halve meter van de grond.

Rijping 
Een deel van de druiven wordt licht verwelkt voor de zachte persing. De wijn rijpt vervolgens deels in stalen tanks en deels in Tonneaux.

Appassimento 
Onze NEROPASSO wordt gedeeltelijk verkregen met behulp van gedroogde druiven.
De Appassimento is een unieke methode, die altijd de productie van wijnen van ons grondgebied heeft gekenmerkt.
Deze techniek heeft zijn wortels in een ver verleden en is sinds de Romeinse tijd herinnerd. Door de eeuwen heen werd deze techniek van het "drogen" van de druiven vóór het persen voltooid en onderscheidt vandaag de dag de productie van de grote wijnen.
De ervaring die nodig is om op het juiste moment de druiven voor NEROPASSO te drogen, is erg hoog. Om een ​​uitstekende wijn te krijgen, is de Appassimento essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase, ook gekoppeld aan de cyclus van de seizoenen.
De druiven die perfect rijp en gezond zijn, worden geselecteerd op het moment van de handpluk. De dunste trossen worden gekozen, met de bessen niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic dozen gelegd, om uitstekende ventilatie te garanderen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd, zodat de Appassimento op een perfecte manier plaatsvindt.