Diemersdal The Journal Sauvignon Blanc

23,89

Excl. BTW: €19,74

Prijs in spaarpunten: 70

Excl. BTW:
€19,74
Prijs in spaarpunten:
70
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Diemersdal
Bestellen
Omschrijving

The Journal vertegenwoordigt de ultieme uitdrukking van het Diemersdal-terroir, de boerderij waar zes generaties van de familie Louw druiven verbouwen voor het maken van heerlijke wijnen. Het Journal impliceert het voortdurende, het levende en het evoluerende. Het zorgt ervoor dat de gebeurtenissen uit de tijd worden vastgelegd en vastgelegd als momenta – herinneringen aan voorbije generaties en referentie voor toekomstige generaties. De hoogste kwaliteit van dit assortiment en het vakmanschap waarmee The Journal-wijnen worden gemaakt, deze zijn het resultaat van de traditie van Diemersdal en haar vorige generaties wijnboeren.

Voedingssuggesties:

Gebakken tonijn of verse zalm met een dressing van venkel en olijfolie.

Proefnotities:

De Journal Sauvignon Blanc is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en gefermenteerd in Franse eikenhouten vaten om een ​​wijn te garanderen met een vol, rijk mondgevoel en een lange afdronk. De smaken fynbos, cassis en tropisch fruit worden ondersteund door een kern van mineraliteit en complexe fruit- en vanillesmaken.

Opmerkingen van de wijnmaker:

Na fermentatie droesemcontact van 11 maanden in vat, één keer per week opgeroerd om het mondgevoel en de concentratie te verbeteren. De wijn werd ongefilterd gebotteld en er kan na verloop van tijd bezinksel ontstaan.

Oenologie:

De druiven werden met de hand geoogst in 24 B, geplet en ontsteeld. Huidcontact van 4 uur, geperst en bezinkt gedurende 36 uur. Geroosterd en geënt met een geselecteerde gist. 3 weken alcoholische gisting in 1e en 2e vulling 500L Frans eiken vaten, temperatuur gecontroleerd op 18-20 C.