100% Monastrelli - met familiale liefde geproduceerd
De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 650m, in de Albaida vallei op een heuvelflank naar het oosten gericht. Duurzame wijnbouw. Zandgrond met voldoende groffe elementen die afkomstig zijn van de geologische kalkformatie. 40 jaar oude ranken in goblet stijl. Zeer lage opbrengst van 1,5 kg per rank of 12 hl per hectare.
Selectie van de druiven in de wijngaard tijdens de oogst in kratten van 15kg. De druiven worden gekoeld op 4°C gedurende 24 uren. Fermentatie in houten vaten van 1.000L. Remonteren gebeurt manueel. Totale duur van fermentatie en maceratie 20 tot 25 dagen. Perswijn wordt niet gebruikt. Houtrijping gedurende 12 maanden Franse eiken vaten van 225L en 1000L. Enkel vaten van 2 of 3 jaar oud.
De wijn heeft mooie aantrekkelijke aroma's van gekonfijt fruit, zwarte olijven en rozijntjes.
Frisse afdronk, pruimenconfituur en gedroogde wijgen. Heerlijk lange afdronk met een zoetje en frisse toetsen.
Alc 15°