Albino Armani Amarone

37,45

Excl. BTW: €30,95

Prijs in spaarpunten: 110

Excl. BTW:
€30,95
Prijs in spaarpunten:
110
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
4
Merk:
Albino Armani
Bestellen
Omschrijving

Regio: Veneto

Wijnhuis: Albino Armani

Rode wijn

Druif: Corvina, Corvinone, Rondinella

Alcohol: 15°

Dit wijnhuis is genoemd naar de eigenaar Albino Armani.  De man heeft inmiddels 4 wijnhuizen in Veneto, Trentino en Friuli met in totaal 270 ha.  4 miljoen flessen per jaar worden geëxporteerd over de ganse wereld, inclusief de VS.  Hij zou dus rustig in z'n luie zetel kunnen zitten maar dat ligt niet in zijn karakter.  De man blijft gedreven door de wijnbouw en heeft een vaak atypische visie.  Centraal voor Albino Armani staat de visie van jonge mensen, zoals zijn eigen zoon van 25.  Zij zijn immers de consumenten van de toekomst.

Albino Armani in een interview in Palate Press van 24/2/2016: What does wine mean to you?

“I think that wine is ‘community.’ Making wine must not be a solitary act, but a collective action. If you make the best wine in the world without giving anything to the community and the region you belong to – in terms of knowledge or progress, for example – you are useless. I conceive my role as a wine producer in this way: I strongly feel that my duty is always to contribute somehow to the progress of my community”.

Hieronder de uitleg van de wijnmaker zelf over deze heerlijke wijn:

De geschiedenis van deze wijn gaat terug tot de oudheid en daarom verdient deze werkelijk rijke en intense rode wijn veel respect. Het geheim van Amarone ligt in zijn kracht, getemd door evenwicht. Amarone is het resultaat van een alchemie van milieu en knowhow, en van het respect voor de tijd die deze wijn nodig heeft.

Productiegebied : Op de hoge heuvels van Marano di Valpolicella tussen 300 en 500 m.

Bodemsamenstelling : kalkafzettingen op vulkanische rotsen.

Teeltsystemen : Pergola Veronese op de traditionele ommuurde stenen terrassen, genaamd “marogne” in de lokale dialect.

Oogst : Handmatig vanaf half september.

Vinificatie : Na een zorgvuldige selectie in de wijngaard, worden de druiven in trays gezet en gedroogd in goed geventileerde kamers, fruttai genaamd, om de concentratie van suiker, structuur en aroma's te ondersteunen. In de eerste maanden van het jaar worden de druiven voorzichtig geperst en vindt er een lange en langzame gisting plaats in contact met de schillen. Hierna rijpt de wijn in grote vaten voordat hij wordt gebotteld.

Sensorisch profiel: Intense robijnrode kleur. In de neus is het complex, met geuren van rijp rood fruit en kruiden. In de mond is hij rond, met een goede structuur, nog steeds rijk aan zuren en met zoete tannines, wat de wijn buitengewoon aangenaam maakt.

Voedselcombinaties : Het is perfect bij herfst- en wintergerechten, zoals gestoofd, gestoofd en gebraden vlees. Het past ook goed bij vleeswaren, gekruide kazen en lokale gerechten zoals pasta met bonen of risotto all'Amarone.

Gebruikstemperatuur : 18 – 20° C.

Te genieten bij stoverij of om de avond af te sluiten.