Ridgeback Merlot

17,86

Excl. BTW: €14,76

Prijs in spaarpunten: 60

Excl. BTW:
€14,76
Prijs in spaarpunten:
60
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Ridgeback
Bestellen
Omschrijving

Merlot met ridgebacks 

De Noord-Zuid gerichte wijngaarden die voor deze wijn worden gebruikt, worden geteeld in diepe eikenbladbodems en zijn verticaal geplaatst. Irrigatie wordt gecontroleerd en gepland op basis van de beschikbaarheid van bodemvocht. Vroege bladpluk in de troszone en een smal bladerdak zorgen voor voldoende zonlichtpenetratie in het bladerdak, wat zorgt voor rijpe tannines en een optimale smaak bij de oogst.OOGST:

De trossen waren gezond en werden geoogst bij optimale bessen- en zaadontwikkeling

De trossen werden ontsteeld en op de sorteertafel gelegd. Hierdoor werden alle steeltjes verwijderd en bleef een volledige bessencomponent van 30% in de fermentor behouden.

Vervolgens werd het mengsel een nacht lang koud geweekt bij 12 graden Celsius.

De fermentatie vond plaats in open roestvrijstalen gistingsvaten bij 24-28 graden Celsius, met behulp van een commerciële giststam die speciaal geschikt was voor het ras.

Er werden 3-4 keer per dag pompovers uitgevoerd om smaak en tannines voor de structuur te extraheren.

 Het beslag werd direct na de voltooiing van de primaire fermentatie geperst om te voorkomen dat er te veel tannine vrijkwam.

Na de secundaire of malolactische gisting werd de wijn via zwaartekracht in vaten van 225 liter gebracht.

De rijping vond 18 maanden plaats in Franse eikenhouten vaten, waarvan 25% nieuw, 52% tweede vulling en 23% derde vulling. Vervolgens werd de wijn licht gefilterd voordat hij werd gebotteld.

PROEFNOTITIES:

Intense aroma's van donkere pruim, moerbei en zoethout met een vleugje munt. Een royaal sappig middenpalet wordt goed omarmd door rijpe tannine en aanhoudende peperhoutkruiden in de lange afdronk.

VOEDSELCOMBINATIE:

De gedurfde structuur van deze Merlot zorgt voor veelzijdigheid en past goed bij een breed scala aan wildsoorten, met name struisvogel.