Ridgeback The Lion Hound Red (tijdelijk uitgeput)

9,82

Excl. BTW: €8,12

Prijs in spaarpunten: 40

Excl. BTW:
€8,12
Prijs in spaarpunten:
40
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Ridgeback
Bestellen
Omschrijving
Heerlijke Blend

Shiraz 48%, Merlot 17%, Mourvedre 17% Grenache 10%, Cabernet Sauvignon 8%

De noord-zuid gerichte wijngaarden die voor deze wijn worden gebruikt, worden verbouwd in een combinatie van Glenrosa en Oakleaf bodems. De wijnranken worden verticaal op hoge hekjes geplaatst voor een optimale rijping van wijnstokken en trossen en irrigatie is gepland volgens de monitoring van het bodemvocht. 
  • De 5 variëteiten zijn ontsteeld en slechts licht gekneusd om schade aan de pitten te voorkomen. Ze werden afzonderlijk gefermenteerd in roestvrijstalen fermentoren met open deksel. 
  • De fermentatie verliep bij 24-28 graden Celsius met commerciële giststammen die geschikt waren voor de variëteiten. Een 30% hele bessencomponent zorgde voor een zachte extractie tijdens overpompen die 3-4 keer per dag werden gedaan. 
  • De wijnen werden van de schil gehaald voordat ze volledig droog waren om de zachtheid te behouden. 
  • Alle rode wijnen ondergingen MLF en een deel van de wijn werd gerijpt op eikenhouten stokken, terwijl de rest 12 maanden rijping onderging in vaten van de derde en vierde vulling, waardoor een goede integratie van hout en fruit werd gegarandeerd. 
  • Kort voor het bottelen werd de wijn vervolgens gemengd en licht gefilterd. 

Een intense, sappige rode mix van donkere kersen, pruimen en zoethout met een vleugje sigarenkistje en houtkruiden. Het romige middengehemelte evolueert naar een lange, hartige afdronk. 

Alcohol 14%