De Toren Fusion V

39,95

Excl. BTW: €33,02

Prijs in spaarpunten: 110

Excl. BTW:
€33,02
Prijs in spaarpunten:
110
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
4
Merk:
De Toren
Omschrijving
Rode wijn met Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Cabernet Franc, Petit Verdot uit Zuid-Afrika

De iconische blend op linkeroever van De Toren, Fusion V, is minutieus vervaardigd uit Bordeaux's 'Noble Five'-variëteiten en biedt met zijn complexe smaken van zoethout, zwarte kersen, ceder en donkere bessen een stijlvol vertrekpunt voor verfijnde oenofiele smaken. Zacht als gesponnen zijde, met een aanhoudende hint van zoet fruit in het gehemelte, dit is een wijn die alleen maar beter zal worden met de jaren.

Vernoemd naar het 'samensmelten' van de vijf beroemde druivensoorten van Bordeaux (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot en Malbec), vierde Fusion V zijn eerste vintage in 1999 en markeerde tegelijkertijd de langverwachte eerste release van De Toren Private Cellar. .
Geboren uit wijngaarden met een hoog grindgehalte en profiteren van langdurige blootstelling aan de middagzon - omstandigheden die met andere woorden de teelt van Cabernet Sauvignon bevorderen - is het deze intens getinte, robuuste smaakvariëteit die, met 50 tot 60%, vormt de ruggengraat van het formidabele eindmengsel.

Voor optimaal genot minstens een uur voor consumptie decanteren. Het wordt aanbevolen om deze wijn op een optimale temperatuur (15 - 18 graden Celcius) te serveren.

Indien bewaard in optimale omstandigheden, zou deze wijn meer dan 15 jaar meegaan.