Steenberg Rattlesnake Sauvignon Blanc

12,65

Excl. BTW: €10,45

Prijs in spaarpunten: 48

Excl. BTW:
€10,45
Prijs in spaarpunten:
48
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Steenberg
Omschrijving
Zowel terroir als behandeling zijn direct zichtbaar in het glas. Witte nectarine, grapefruit, zwarte bes en Kaapse kruisbes trouwen zowel in de neus als in de mond. 
Zuurheid en kruiden vormen de ruggengraat en domineren in de mond, terwijl een romige textuur het algehele mondgevoel rond maakt. Een aanhoudende minerale afdronk maakt de ervaring compleet.

Deze wijn wordt versterkt door een combinatie van gerechten zoals schaaldieren, een Thaise curry geaccentueerd door gember en citroengras, een hartige taarttatin of een stukje zoute pecorino.

Hoewel prachtig in balans vanaf de releasedatum, is deze wijn nog volop in ontwikkeling. Drink nu, maar wacht vijf tot zeven jaar voor een echt geëvolueerde ervaring.

Een unieke Sauvignon Blanc, de Rattlesnake is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden in Constantia. Een frisse kustbries koelt de wijnstokken af, waardoor de druiven een verkwikkende zuurgraad behouden naast het pure fruitkarakter. 

De wijn werd gedurende 9 maanden gefermenteerd en gerijpt in een combinatie van grote Franse eikenhouten vaten (80%, waarvan 20% nieuw) en betonnen vaten (20%).


Alcohol 13,6°