Almenkerk Syrah

22,70

Excl. BTW: €18,76

Prijs in spaarpunten: 75

Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Almenkerk

Omschrijving

Wil je weten hoe we aan hoge kwaliteit komen?

De druiven waarvan deze wijn gemaakt is, komen allemaal uit hetzelfde blok: Liesel, genoemd naar de oudste zus van de familie van Almenkerk. Onze rode wijnen blijven langer hangen in dit koele klimaat, wat resulteert in volledig rijpe fruitsmaken zonder overrijpe smaken of extravagante alcoholgehaltes te krijgen. De rijen zijn van noord naar zuid gericht om een ​​optimale onderschepping van de zon te bereiken terwijl de heersende winden de wijngaard kunnen afkoelen. Zorgvuldig beheer van het bladerdak en nauwkeurige wijnbouw worden gebruikt om een ​​optimale rijpheid te verkrijgen.

Plukbeslissingen bij Almenkerk worden genomen door tijdens het oogstseizoen dagelijks de druiven te proeven. Met Syrah zoeken we naar fenolische rijpheid met volle fruitsmaken en rijpe tannines. Door ons koele klimaat wordt deze optimale rijpheid bereikt bij matige suiker (alcohol) gehaltes, met behoud van een frisheid die voortkomt uit de natuurlijke zuurgraad.
De oogst vindt vroeg in de ochtend plaats om de druiventemperatuur laag te houden. Alle druiven worden met de hand geplukt in kleine dozen om verdichting te voorkomen. Een zorgvuldige sortering gebeurt in de wijngaard en opnieuw in de kelder. Alleen de intacte, gezonde bessen gaan de tank in. Er worden geen sulfieten of conserveringsmiddelen gebruikt om de natuurlijke gisten die in de wijngaard voorkomen het proces te laten overleven en het sap te laten fermenteren.
De verschillende klonen en groeizones worden apart geplukt en gevinifieerd om ervoor te zorgen dat alle druiven optimaal rijp worden geplukt.
De druiven mogen 4 dagen weken (koude maceratie) totdat de koeling wordt uitgeschakeld en de natuurlijke gisting begint. Fermentatie duurt doorgaans 7-10 dagen bij temperaturen van 25-28 ° C.
Na alcoholische gisting blijft de wijn 2-3 weken op de schil, waarbij de secundaire (malolactische) gisting plaatsvindt. De wijn wordt vervolgens voorzichtig geperst en door zwaartekracht in kleine Franse eikenhouten barriques (225L) gevoerd om 24 maanden te rijpen.
Gedurende deze periode worden alle rode wijnen beoordeeld en toegewezen aan een reeks. Alleen de beste vaten worden geselecteerd voor het Almenkerk-assortiment.
De Almenkerk Syrah 2012 heeft een neus van braam en zwarte bes, onderbouwd door hartige, vlezige karakters en een zekere elegantie die het koele klimaat van Elgin weerspiegelt. Aangevuld met zachte houtsoorten en aardse en kruidige tonen. De violette ondertonen verraden zijn koele klimaatoorsprong. De smaak toont zuiver fruit, kruidige, vlezige karakters. Het heeft een stevige, medium body structuur met een aanhoudende afdronk.
Onze Syrah past uitstekend bij rood vlees, gereduceerde sauzen en verfijnde stoofschotels of kan op zichzelf worden genoten. Zal de komende 2-3 jaar jeugdig drinken en kan tot 10 jaar comfortabel worden bewaard.

Alcohol 14,3%