Citra Niro Passerina

8,50

Excl. BTW: €7,02

Prijs in spaarpunten: 28

Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Citra

Omschrijving

Heerlijk 100% Passerina uit Abruzzo, Italië

Passerina is een naam die afgeleid is van het dierenrijk. 

13% Alc, 100% Passerina, witte wijn uit Abruzzo

Het Italiaanse woord voor mus is "passero", en ze zijn dol op deze druiven. Het is ook bekend onder andere namen: Uva Passera, Trebbiano di Teramo, Campolese, Caccione, Uva d'Oro, Uva Fermana, Cacciadebiti, Pagadebiti (de laatste twee namen verwijzen naar het vermogen om iemands schulden te betalen, wat aangeeft dat het werd gezien als een zeer productieve druivensoort die zorgt voor een goed inkomen). 

Begiftigd met een goede zuurgraad en fenolen, heeft deze druif aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Het is zeker een zeer veelzijdige variëteit, zeer geschikt voor de productie van mousserende wijnen, vin santo, rozijnenwijnen en zelfs vino cotto. 

De smaak wordt typisch gekenmerkt door tropische en citrusvruchten, honing en een met gras begroeide component met delicate tonen van kruiden. Het is een volle wijn met een aangenaam bittere afdronk.

Zowel delicaat als complex boeket, tonen van witte bloemen vermengen zich met citrusgeuren en kruidige hints. Frisse en geurige smaak, de complexiteit van de boeiende reuksensaties is zo smakelijk dat het een verrassende en aanhoudende wijn is. Perfect te combineren bij een rijk aperitief en bij complexe gerechten.